ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π..ένα χρόνο μετά :ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΕΡΓΟΥ

 

Η ιδέα ήταν παλιά…απ τις αρχές του 90…

Το 2012 κάτι ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε…

Την άνοιξη του 2012 η ιστορία ξανάρθε στο προσκήνιο

Η αφορμή ασήμαντη και γραφική συνάμα…

Δυο σκάφη..λέει..με τα πληρώματα τους, αφού ισοβάθμησαν σε κάποιους αγώνες στη Θεσ/νικη

θα διναν ραντεβού ένα Σαββατοκύριακο στο Διάπορο, για έναν αγώνα μπαράζ…

Στην κουβέντα πάνω, κάποιος έριξε την πρόταση..

“Αφού θα το κάνουμε που θα το κάνουμε, γιατί δεν το οργανώνουμε να έρθουν κι άλλοι…”

 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2012 κι ο Όρμος γεμίζει πανιά…

Δεκατέσσερα σκάφη από Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την 1η Ρεγκατα του Διαπορου..11.00 η κόρνα δίνει το σήμα της εκκίνησης. Η εικόνα μαγική και πρωτόγνωρη για όλους σ’ αυτό το μικρό -και για μερικούς άγνωστο-λιμανάκι της Σιθωνιας.

Την ίδια στιγμή μέσα στο Διάτορο τα windserf της ιστορικής Division 2 αλλά και τα Raceboard εδιναν το δικο τους αγωνα…

 

Χρειάστηκε πολύς κόπος απο λίγους -αλλά αρκετά έμπειρους ευτυχώς-για να στηθεί αυτό το σκηνικό.

Ουσιαστικά ο ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π πήρε σάρκα και οστά στα μέσα Ιουλίου 2012

Η Κατερίνα ανέλαβε το βάρος της προεδρίας στην Προσωρινή Διοικούσα..Μαζί της, ο Στράτος ,η Ρένια, ο Γιώργος, η Βασιλική κι ο Μανώλης..Σιγά σιγά ήρθαν κι άλλοι.

Καταστατικό,Πρωτοδικεία,χορηγοί,πανό,έντυπα,υλικά,δώρα,έπαθλα,επικοινωνία..όλα σε χρόνο ρεκόρ με την αγωνία να τα προλάβουμε..Ανοιχτή θάλασσα και windserf μαζί.

 

Και σε όλα αυτά η οργάνωση των συναυλιών που θα ολοκλήρωναν την ατμόσφαιρα που θέλαμε να δώσουμε στη Ρεγκάττα. Ο Δήμος Σιθωνίας βοήθησε πρόθυμα και αποφασιστικά και αυτό χάρη στο ενδιαφέρον του Καλλικράτη Αρσένη (Προέδρου Δημοτ.Συμβουλίου) , Γιώργου Παρδαλή ( Πρόεδρου κοιν.Αγ Νικολάου), Κων/νου Παπαλέξη (Δημοτ.συμβούλου-Προέδρου μαρίνας Όρμου Παναγίας) , Θανάση Μύγδανη και του Νίκου Βασιλικού που απ την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την όλη μας προσπάθεια.

 

Οι διοργανωτές απο την πρώτη κιόλας φορά κράτησαν ψηλά τον πήχη..

Το υλικο που χρησιμοποιήθηκε η επιλογή και η διεξαγωγή των διαδρομών στήν ανοιχτή θάλασσα & το serf, η Γραμματεία οι Επιτροπές ,τα δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες, τα skipers meeting ,οι απονομές και οι συναυλίες είχαν τέτοιο επίπεδο που κανείς δεν περίμενε.

Όχι πως έλειψαν τα λάθη. Ωστόσο κάποιοι απ τους αγωνιζόμενους μας συνέκριναν ευθέως με τις αντίστοιχες διοργανώσεις παλιών και έμπειρων Ομίλων.

 

Τα 2 Σαββατοκύριακα της Ρεγκάττας του 2012, ήταν η αρχή που άφηνε μια μεγάλη παρακαταθήκη για τη φετινή 2η Ρεγκατα του Διαπορου.

 

Παρότι τους χειμερινούς μήνες ο ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π περιήλθε σε απραξία εν τούτοις απο το Μάιο άρχισαν σιγά σιγά οι προετοιμασίες .Οι εμπειρίες,τα συμπεράσματα, οι υποδείξεις αλλά  και τα σημεία των καιρών μας ώθησαν στο να επιλέξουμε για φέτος τη σύμπτυξη της Ρεγκάττας σε ενα Σαββατοκύριακο.

Ο καιρός ήταν τέλειος σε σχέση με πέρσι,οι συμμετοχές περίπου στα ίδια για την ανοιχτή θάλασσα,αλλά περισσότερες στα windserf και με ποιοτικές διαφορές που φάνηκαν στον συναγωνισμό ,που ηταν σαφώς εντονότερος .Ο Δήμος Σιθωνίας και η Κοινωφελής Υπηρεσία του, πρόσφεραν έγκαιρα την υποστήριξη τους,οι βασικοί μας χορηγοί μας εμπιστευτήκαν και παλι,ενώ καινούργιοι -και με προοπτικές-προστέθηκαν στο panel…

Αγοράστηκε καινούργιο υλικό (σημαδούρες ,άγκυρες, σχοινιά, κόρνες ,σημαίες) ώστε να μη χρειάζεται να δανειζόμαστε. Η Οργανωτική επιτροπή & οι Έφοροι διαδρομών είχαν περισσότερα σκάφη στη διάθεση τους.Το Λιμενικό φυλάκιο  του Όρμου έδωσε το παρόν εξασφαλίζοντας θέση για όσα σκάφη επιθυμούσαν στο λιμάνι, ενώ η Διοίκηση της μαρίνας πρόσφερε και πάλι δωρεάν ελλιμενισμό για πολλές μέρες στα σκάφη που επέλεξαν να δέσουν εκει.

Η προβολή των αγώνων έγινε καλύτερη χάρη στη κάλυψη απο το Πολιτιστικό Ημερολόγιο ,την Live Media και τις εναέριες λήψεις που έδωσαν υπέροχο φωτογραφικό υλικό.Τα βράδια του τριημέρου της 2ης Ρεγκάττας, ο Όρμος γέμισε απο  μουσικές και κέφι με αποκορύφωμα το βράδυ της Κυριακής με την απονομή και τη “λαϊκή βραδιά” που ακλούθησε.

Η παρουσια του πρόεδρου της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και η συμμετοχή μελών του Δ.Σ του ΝΟΑΘ με αγωνιστικό σκάφος, έδειξαν

ότι ο ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π και η Ρεγκάττα του Διαπόρου δεν ειναι πλέον “τοπικής εμβέλειας” αλλά έχουν δυνατότητες και προοπτικές για πολύ περισσότερα στο μέλλον…

Ήδη η απερχόμενη Διοίκηση έχει προχωρήσει σε σχέδια και ενέργειες για τη δημιουργία τμήματος “Τριγώνου” με έμφαση τα OPTIMIST τα LASER & τα SERF..Έτσι θα δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά της περιοχής του Δήμου Σιθωνίας -και όχι μόνο-να γνωρίσουν και να ασχοληθούν ενεργά και δημιουργικά με την ιστιοπλοΐα.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας σε συναντήση που είχαμε προχώρησε στην παραχώρηση καταληλου χωρου στη “Λατουρα” για την προσωρινη εγκατασταση της νεας μας δραστηριοτητας.

Παράλληλα, κάνουμε επαφές για την παραχώρηση των πρώτων σκαφών και βρίσκουμε θετική ανταπόκριση τόσο απο Ναυταθλητικούς ομίλους της Θεσ/νικης, αλλά και από φίλους και μέλη μας.

Στην ίδια συνάντηση, συζητήθηκε η δυνατότητα για τη μεταφορά της Διεθνούς Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου στον Όρμο Παναγίας .

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι παρευρισκόμενοι απ το

Δημοτ.Συμβούλιο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και υποσχέθηκαν να στηρίξουν μια τέτοια προοπτική .Για τις λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης έχει ενημερωθεί ο ΝΟΑΘ που διοργανώνει τη Δ.Ι.Ε.Β.Α

 

Σε λίγες μέρες έχουμε τη Γενική μας Συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη του νεου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απερχόμενη Διοίκηση αφήνει  ένα έργο που μόλις σε ένα χρόνο λειτουργίας και παρόλες τις δυσκολίες συντελέστηκε και μπορεί ο καθένας μας να αξιολογήσει..

Οι σχεδιασμοί και οι προτάσεις υπάρχουν και οι προοπτικές φαίνονται ευοίωνες και σημαντικές.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται συμβολή και δουλεία απ όλους εμάς ,τα μέλη και τους φίλους του ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π..

Απευθυνόμενοι σε όλους εσάς ,έχουμε απόλυτη επίγνωση των δύσκολων καιρών και των προβλημάτων που όλοι μας αντιμετωπίζουμε.

Το αν θα μπορέσουμε να δώσουμε λίγο απ τον πολύτιμο , έως ανύπαρκτο κάποιες φορές χρόνο μας και το αντίστοιχο δυστυχώς κέφι και διάθεση ,είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

Έχουμε όμως ένα λόγο ο καθένας και πολλούς όλοι μαζί να το προσπαθήσουμε…

 

Για τη Δ.Ε του ΝΑ.ΣΥ.Ο.Π

 

Η Πρόεδρος                                                Η Γεν.Γραμματέας

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ                                       ΡΕΝΙΑ ΒΑΓΙΩΝΑ